Γυναίκα, Μητέρα… Θηλυκή Αρχή

Μέρα που είναι σήμερα, 2η Κυριακή του Μάη, γιορτάζουμε τη Μητέρα, τη Μάνα, σαν ευκαιρία να τιμήσουμε τη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο.

Μαζί με τούτο τιμούμε και τη MeTerra μας, τη μάνα Γη…

Σύμφωνα με τον κώδικα Μήτηρ είναι η στην ορατή φύση διπλά φανερωμένη στερέωση της Ροής… της Ροής της ακτινοβολίας του Φωτός και εντέλει της ίδιας της Ζωής.

Ζώντας σε αυτή την ξεχωριστή εποχή με τις εκατοντάδες προκλήσεις της οι γυναίκες καλούνται να θυμηθούν αυτή ακριβώς τη φύση τους:

τη γέννηση, στερέωση και προστασία της ίδιας της ΖΩΗΣ του πλανήτη.

Ο πλανήτης μας πλημμυρισμένος πια μετά από αιώνες επικράτησης και υπερβολής της αρσενικής αρχής ή της άκρατης πατριαρχίας έφτασε να ζει και να ηγείται στα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής των ανθρώπων από ανώριμους άνδρες. Ουσιαστικά από αγοράκια που εντός σωμάτων ανδρικών κυβερνούν τον κόσμο με βάση τη δράση, την αρπαγή και κυρίως το εγωιστικό συμφέρον. Θυμόμαστε ακόμη τα golden boys…

Η ευθύνη των Μητέρων, αλλά κυρίως των γυναικών βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο>

παύοντας να επιβραβεύουν και να επικροτούν τους τρόπους των ανώριμων, και κυρίως παύοντας να περιμένουν από αυτούς να ηγηθούν της ζωής τους βοηθούν τα ανώριμα αγοράκια, όχι απλά να ωριμάσουν, αλλά να συνδεθούν οι ίδιες με την πηγαία δύναμη και ισχύ της ίδιας τους της Φύσης. Η γυναικεία δύναμη και ισχύς είναι αυτή του ΕΙΝΑΙ, είναι η Θάλασσα η ίδια η Γη και η ΖΩΗ. Αν πάψει η γυναίκα να συντηρεί την πατριαρχική ψευδοπεποίθηση πως η γυναίκα χρειάζεται έναν ώμο δυνατό να ακουμπήσει και σταθεί στο κέντρο της ίδιας της της δύναμης, εκπέμποντας με χάρη όλα όσα η ίδια ήδη είναι… παύοντας να ψάχνει έξω από τον εαυτό της θα μετατραπεί η δική της ζωής σε γιορτή… όπως και αυτών που την περιβάλλουν. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξεχάσει και τους αντρικούς τρόπους στη διεκδίκηση της καριέρας, της επιτυχίας ή της αίσθησης ικανοποίησης. Να πάψει να τρέχει μονίμως πίσω από ένα στόχο, ένα πρότζεκτ ή ότι άλλο… Σημαίνει πως θα ριζωθεί γερά εντός της και θα συνδεθεί με το πελώριο πλέγμα της ίδιας της ζωής, στηρίζοντας και προστατεύοντας τη.

Στο δρόμο αυτό σαφώς και έχει σύμμαχο τον άντρα. Τον ώριμο άντρα. Διότι και ο άντρας προστατεύει τη ζωή και όταν είναι ώριμος κάνει σχέδια και θέτει τις βάσεις για τις μελλοντικές γενιές, δεν κυνηγά εφήμερη τέρψη και εγωιστικούς σκοπούς και στόχους…. Αυτή είναι και η διαφορά του με τον ανώριμο, αιώνιο έφηβο που τόσα προβλήματα προκαλεί και καταστροφές όταν σκαρφαλώνει σε θέσεις ηγετικές…

ΑΝΗΡ εξάλλου είναι ο Νους σε φανερωμένη Ροή… Άρα όπου δε βλέπουμε έργα με Νου… όπου απουσιάζει το Ν από τους εκπροσπώπους του αρσενικού φύλου, μιλάμε για ΑΗΡ… και οι πράξεις τους είναι ακριβώς τυχοδιωκτικές… “όπου φυσά ο άνεμος”

Ο δρόμος της Ευημερίας στη ζωή, είτε μιλάμε για άντρα, είτε γυναίκα ως άτομο και εντέλει στο κοινωνικό κύτταρο, είναι αυτός της ισορροπίας στο ΖΕΥΓΑΡΙ, όπως έγραφα χρόνια πριν στη “γαγιά σαΜάνα”… στην ίσορροπία αρσενικών και θηλυκών δυνάμεων.

Οι γυναίκες είναι αυτές που θα φέρουν Ίαση στον κόσμο αποδεχόμενες τον ίδιο το ρόλο τους, την ίδια τη Δύναμη και Ισχύ τους. Αυτό είναι που θα βοηθήσει και τους άντρες να ηρεμίσουν εντός τους και να αισθανθούν τη γλυκύτητα και την αληθινή θρέψη που έχουν ανάγκη από τη σύντροφο, σύζυγο ή μητέρα τους. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, δεδομένου πως οι γυναίκες έχουν να βιώσουν τη βαθειά διαισθητική Σοφία και Δύναμη τους επι του πλανήτη ίσως και χιλιετίες… Ωστόσο αξίζει να το έχουμε σαν άξονα της σκέψης και της προόδου μας, ειδικά οι γυναίκες. Όσο περισσότερο αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη και διευρυνόμαστε, γινόμαστε ΕΝΑ με την ποιότητα της Θηλυκής Αρχής τόσο βιώνουμε τη γαλήνη, την εσωτερική ειρήνη και ΧΑΡΑ κάθε στιγμή της ζωής μας.

Το μυαλό, καθώς είχε για πολλά χρόνια την ηγεσία, σίγουρα θα εγείρει αντιρρήσεις… μιας και δεν έχει μάθει αυτό τον άλλο τρόπο. Ωστόσο σιγά σιγά θα “ξεμαθαίνουμε” τον τρόπο του άγχους, τους στρες, της αμφιβολίας και του κυνηγού (ο αγορίστικος τρόπος)… και θα αγκυρωνόμαστε στη Δύναμη μας με Υγεία. Η ίδια η αίσθηση θα μας φανερώνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο… που αλλάζει τα πάντα γύρω μας.

Οι γυναίκες λοιπόν και ειδικά οι ΜΗΤΕΡΕΣ οφείλουν να βγουν εμπρός και να ηγηθούν με νέο τρόπο, θέτοντας νέες βάσεις και επαναφέροντας Αρμονία στο γήινο κόσμο που απο παράδεισος μετατράπηκε σε κόλαση… από τον αφινιασμένο ταύρο της γιαγκ ενέργειας…

Ας το κάνουμε λοιπόν!

Με αγάπη

Βασιλική

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της φιλικότητας προς τον χρήστη. Συμφωνείτε χρησιμοποιώντας περαιτέρω τον ιστότοπο.

LinkedIn
Share
Follow by Email
RSS