‘Ιαση στο γενεαλογικό μας Δέντρο

Το δέντρο της Ζωής

Είναι γεγονός πως αποτελούμε αδιάσπαστο μέρος μιας ενότητας, ενός όλου: αποτελούμε μέρος της ΖΩΗΣ, της ροής της Ζωής επάνω στο συγκεκριμένο πλανήτη Γαία, αλλά και του σύμπαντος κόσμου. Από τις παραδόσεις των προγόνων μας, από τα αρχαιότερα μυστήρια, τα σύμβολα, αλλά και τις γλωσσολαλιές, μας έχουν μείνει φ΄ράσεις που φανερώνουν πως η Ζωή είναι μια αιώνια ροή ακτινοβολιών φωτός… και αγάπης. Το κέλτικο σύμβολο του Δέντρου της ζωής, η Άμπελος της ελληνικής χριστιανικής παράδοσης, το δέντρο της Σοφίας, το δέντρου του κόσμου των σαμάνικων παραδόσεων, αλλά και τα σύμβολα των διονυσιακών μυστηρίων, για να αναφέρω μονάχα μερικά από αυτά, μιλούν για μια συλλογική γενεαλογία.

Οι ρίζες μας

Κάθε ένας από εμάς αποτελεί συνέχεια μιας βαθειάς γραμμής προγόνων… και αποτελεί φορέα μιας πανάρχαιης κληρονομιάς που αγγίζει την απαρχή του χρόνου και την εμφάνηση της ζωής, όχι μόνο με ανθρώπινη μορφή, αλλά πιο πίσω ακόμη, εκεί στις στιγμές που γεννιόταν τα ίδια τα άστρα.

Αυτό το ένα και μοναδικό δέντρο της ζωής που μας συνδέει μοιάζει ιδιαίτερα με την κέλτικη συμβολική απεικόνιση του, αλλά και με την εικόνα της Αμπέλου από τη χριστιανική παράδοση. Μπορούμε να φανταστούμε πως όσο ζούμε είμαστε κάπου εκεί στα φρέσκα κλωνάρια, τα βλαστάρια και τα φυλλαράκια που στολίζουν τους μίσχους του. Μα ακριβώς πίσω μας βρίσκονται κλωνάρια, άλλα μικρά, άλλα μεγαλύτερα κι όλα ένα γύρω απλώνουν σα χέρια στους ουρανούς… ακουμπώντας πάνω σ΄ ένα γεροδεμένο κορμό. Όσο πελώρια είναι η κορώνα του δέντρου, άλλο τόσο περίτεχνες, με χιλιάδες διακλαδώσεις είναι οι ρίζες του… που τρυπούν βαθειά μέσα στη γη για να αντλήσουν ύδωρ και θρεπτικές ουσίες…

Με το τέλος της ζωής μας, σαν φυλλαράκια φθινωπορινά καταλλήgουμε στο έδαφος και σταδιακά, το σώμα μας κυριολεκτικά, γίνεται θρεπτική ουσία για το ίδιο αυτό το δέντρο… ενώ οι ψυχονοητικές και πνευματικές μας περι-ουσίες περνούν στην παγκόσμια συνειδησιακή βιβλιοθήκη και τον ένα κοινό ΝΟΥ που μας συνδέει. Η Αγάπη και η ροή ζωής μας κρατούν συνδεμένους σε αυτή την πανανθρώπινη οικογένεια.

Ανάμεσα στις υπέροχες εμπνεύσεις, την ποίηση, τα έργα τέχνης και τεχνολογίας… ανάμεσα στις εμπειρίες ζωής βρίσκονται τα μεγαλύτερα δράματα, οι μεγαλύτεροι έρωτες, αλλά και αισθήματα πόνου, απόγνωσης, φόβου και ανασφάλειας που έχουν καταγραφεί στο διάβα των αιώνων στη γονιδιακή μας κληρονομιά κι έχουν γίνει βαριά δώρα προγόνων προς απογόνους. Πολλά από τα πάθη, τα λάθη, τις ελλείψεις και τις συγκρούσεις που βίωσαν φαίνεται να τα επαναλαμβάνουμε σαν απο αυτόματες εγγραφές, μέχρι να βρούμε τη ρίζα και την αιτία τους, αποτελούν το φόντο για ανάλογες εμπειρίες στο δικό μας μικρόκοσμο, στο δικό μας χωροχρόνο…

όσο πιο βαθιά στις ρίζες σκάψεις… τόσο πιο ψηλά θα ανέβεις….

Μαζί με τη σκυτάλη της ζωής λοιπόν, μας δόθηκε και ένα σετ από κλήσεις για υπέρβαση… για ίαση… για αποκατάσταση της ροής ζωής και αγάπης ανάμεσα στις γενεές… τα κύτταρα μας, αλλά και τους εσωτερικούς μας κόσμους… Η θεραπεία στη ρίζα, αντανακλά στον κορμό και τους καρπούς του. Η θεραπεία στις ψυχοσυναισθηματικές μας ρίζες, γίνεται εμφανής σε όλες μας τις εκφάνσεις. Όπως μέσα έτσι και έξω… Όπως κάτω, έτσι και επάνω…

Θεραπεία Διαγενεαλογικού Τραύματος

Στις μέρες μας έχει αναπτυχθεί ήδη μια μεγάλη παγκόσμια στρατιά θεραπευτών που αφιερώνεται στη θεραπεία του τραύματος, του ατομικού, αλλά και του διαγενεαλογικού τραύματος, διότι όπως αποκαλύπτεται… για να ανοίξουν τα φτερά τους οι νεότερες γενιές ελεύθερες από τέτοιες βαριές κληρονομιές… καλούμαστε εμείς… στο διάστημα εκκόλαψης του νέου κόσμου… να λειάνουμε το δρόμο τους συνδέοντας ότι είχε αποκοπεί… Προλαμβάνοντας επαναλήψεις… Και στηρίζοντας τις ανελίξεις και εξελίξεις… ενώ βιώνουμε και οι ίδιοι την επουλωτική επίδραση στην ίδια μας τη ζωή, τις σχέσεις και τα πεδία της ύπαρξης μας. Μάλιστα αυτές τις μέρες ξεκινά και το παγκόσμιο διαγενεαλογικό 9ήμερο ίασης του συλλογικού τραύματος με πρωταγωνιστές 50 διακεκριμένους ομιλητές και διοργανωτή τον Thomas Hübl. (Collective Trauma Summit 2022)

Στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να αγγίζουμε τους εσωτερικούς κόσμους της ψυχή ανήκουν όλες οι καλές τέχνες, χορεύουν οι μούσες, της ζωγραφικής, της ποίησης, του χορού… του δράματος και της κίνησης… Ανοίγονται εσώτερες διαδρομές μέσω οραματισμών και ξεκλειδώνονται στρώση τη στρώση τα παγιδευμένα αισθήματα που δε βιώθηκαν, δεν αφομιώθηκαν… αλλά πάγωσαν στο χρόνο… Αυτά τα εργαλεία ανακαλύπτουν εκ νέου σήμερα ακόμη και καταξιωμένοι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, βρίσκωντας παράλληλα πως η ενεργειακή θεραπευτική, η κινέζικη ιατρική, o σαμανισμός και η παράδοση της γιόγκα έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς> την ανακάλυψη των σημείων όπου παγιδεύτηκαν οι ενέργειες και μπλοκάρισαν τη ροή ζωτικότητας οδηγώντας σταδιακά και το σώμα σε ασθένεια.

Βασικό μέρος της όλης διαδικασίας αποτελεί σαφώς και Λόγος, η ομιλία και κάθε μορφή έκφρασης της αλήθειας που κατοικεί εντός μας. Συνθέτοντας προσεκτικά τα κομμάτια αυτά του παζλ ανακαλύπτουμε εκ νέου τις ρίζες μιας πανανθρώπινης κληρονομιάς που ακούει στο όνομα Ιερή Ιατρική και χρησιμοποιεί τη γλώσσα της ψυχής και τους δρόμους των εσωτερικών μας κόσμων, οδηγώντας μας σε μια νέα βαθύτερη σύνδεση και αληθινή επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας.

Μέρος αυτής της προσέγγυσης έχω αναπτύξει από το 2014 μέσα από μια σύνθεση μεθόδων και ερευνών στο βιβλίο μου “Γιαγιά σαΜάνα – Ταξίδια στη γλώσσα της Ψυχής και των Συμβόλων”, και τις θεραπευτικές διαδρομές στα σεμινάρια μέσω του zoom, ωστόσο ήρθε πλέον η ώρα να μοιραστώ το δώρο αυτό και διά ζώσης με όσους ανθρώπους νιώθουν ήδη το κάλεσμα….

Το κάλεσμα να αφήσουν πίσω τους το τραύμα που εμφανίζεται στις οικογενειακές πλοκές ή τις ατομικές τους ζωές και εμποδίζει τη ροή χαράς, αγάπης, αφθονίας και δημιουργικότητας.

Tο κάλεσμα να αφήσουν πίσω τους το τραύμα, το δράμα, την ασθένεια… και να ακολουθήσουν το μονοπάτι του ήρωα…

Υπ’ ΄αυτή την έννοια… θα χαρώ να σε δω από κοντά και να γίνουμε μέρος της σύνθεσης, της επούλωσης, της Ίασης στο βιωματικό εργαστήρι που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 λίγο πιο έξω από την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.

με αγάπη

Βασιλική

Trauma Healing στις καταβολές του DNA

για απελευθέρωση του δυναμικού μας και επανασύνδεση με τον πλήρη, ακτινοβόλο, γεμάτο αγάπη θεραπευμένο μας Εαυτό.

Αγκάλιασε το γενεαλογικό σου Δέντρο, φώτισε το Τώρα σου

φέρε αρμονία στη ΔιάΝοιΑ, δηλ. στο DNA σου…

το σωματικό και το συναισθηματικό σου DNA…

τα δύο σου ημισφαίρια… τη συνείδηση και το υποσυνείδητο σου

Αναβαθμίσου…

Ζήσε το Όνειρο σου!

Με αγάπη έρχομαι να μοιραστώ πολύτιμα δώρα εμπειρίας Ίασης και σε προσκαλώ σ΄ένα ταξίδι
ανακάλυψης και ενεργοποίησης των δυνάμεων αυτοϊασης που υπάρχουν εντός μας. 

Σε καιρούς πανανθρώπινων κρίσεων είναι σημαντικό να συνδεόμαστε εκ νέου με τη Ροή ζωής και αγάπης.

Κάθε ένας από εμάς μέσα στα γονίδια του, μαζί με το δώρο της ζωής, δέχτηκε και ένα σετ από
θέματα και περιορισμούς που δρουν στο υποσυνείδητο… ακόμη και πολύ πριν την είσοδο του στη
ζωή. Ένα σετ από επαναλαμβανόμενα μοτίβα ή εμπόδια εμφανίζεται να διαπερνά τις ζωές μας
ζητώντας την προσοχή μας… καλώντας μας σε υπέρβαση… Μια υπέρβαση που δίνει χαρά και
εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ζωής καθώς σταθεροποιούμαστε ξανά στο Ιερό μας Κέντρο και
μπαίνουμε εκ νέου στη ροή αγάπης και δημιουργικής Χαράς.

Μια ροή που επιτρέπει μικρά και μεγάλα θαύματα να συμβαίνουν.

Το σημαντικότερο είναι πως μέσα από αυτή τη διαδικασία επανασυνδεόμαστε με το βέλτιστο,
θεραπευμένο, μελλοντικό μας Εαυτό και μέσα από αυτή την ενεργή σύνδεση κάνουμε τα επόμενα
βήματα στο Τώρα μας. Με ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία, αγάπη και αποδοχή σε αυτό που
είμαστε.

Eντός του Ιερού Χώρου που θα ανοίξουμε,

• θα ανιχνεύσουμε παρέα αυτά τα πεδία που λειτουργούν αόρατα ή έχουν σωματοποιηθεί και
μπλοκάρουν το σύστημα μας σε σωματικό, ενεργειακό, συναισθηματικό ή ψυχικό επίπεδο
• χρησιμοποιώντας το δημιουργικό οραματισμό, την κίνηση, τα χρώματα, τη γραφή και το
εκκρεμές ως εργαλεία ανίχνευσης και δημιουργικής έκφρασης.
• Θα φωτίσουμε, θα αγκαλιάσουμε και θα λύσουμε όλα όσα είναι έτοιμα να λυθούν και θα
κάνουμε τα βήματα μας στο δρόμο απεγκλωβισμού και αυτοϊασης, επιτρέποντας το Θείο
Πυρήνα μας να λάμψει ξανά
• Παράλληλα θα ανιχνεύσουμε το βέλτιστο μελλοντικό μας δυναμικό,
• θα συνδεθούμε με τον πλήρη, θεραπευμένο μας Εαυτό
• και θα τολμήσουμε τα πρώτα βήματα μας με δύναμη καρδιάς, ομορφιά, αφθονία, πίστη και
σθένος.

Η ίαση στο γενεαλογικό μας δέντρο επιφέρει μια ροή ίασης που απλώνεται σε όλα τα φάσματα της
προσωπικής μας ζωής και σα νέκταρ ρέει σε όλο μας το οικογενειακό σύστημα, τους
προγόνους και τους απογόνους μας…

Πρόγραμμα εργαστηρίου:
Σάββατο 8.10.2022 και Κυριακή 9.10.2022
Έναρξη: 10:00- 14:00
Διάλειμμα για μεσημεριανό: 14:00-15:30
2ο μέρος 15:30-19:30

Δυνατότητα φαγητού στην γύρω περιοχή ή δήλωση συμμετοχής σε χορτοφαγικό φαγητό όλοι μαζί στο Κτήμα ΕΥ με 15€ για τις 2 ημέρες.
Τσάϊ, καφές και χυμοί με Snacks θα υπάρχουν στην διάθεση μας όλη την ημέρα.

Δηλώσεις συμμετοχής, προκαταβολές στο Κτήμα ΕΥ-Ανάσες Ζωής Τηλ: 6984908814 ή αγορά συμμετοχής στο κατάστημα μας, στο ακόλουθο λινκ https://meterra.gr/shop/


Περιορισμένες θέσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50%
Κόστος συμμετοχής: 199€ 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10161366024700695&set=gm.1113862509257611&idorvanity=406402603336942

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της φιλικότητας προς τον χρήστη. Συμφωνείτε χρησιμοποιώντας περαιτέρω τον ιστότοπο.

LinkedIn
Share
Follow by Email
RSS