Όσα Φέρνει ο Χρόνος….

Στην προηγούμενη ανάρτηση ξεκίνησα να μιλώ για τη χρήση των λέξεων ως εντολών στον ίδιο μας τον Εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως ότι συναντάμε, ότι μας φέρνει η ζωή δεν είναι παρά αποτέλεσμα των εντολών που δίνουμε εμείς οι ίδιοι, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Σαφώς και παίζουν ρόλο και τα διάφορα πεδία ενεργειών, όπως και οι πληροφορίες που κουβαλά το ίδιο μας το αίμα… ωστόσο με αυτές τις παραμέτρους θα ασχοληθούμε σε άλλες αναρτήσεις.

Ο γραμικός χρόνος ωστόσο δεν είναι παρά η εξέλιξη μιας συγκεκριμένης ιδέας σε δράση… Είναι η πορεία την οποία ακολουθεί ένα βέλος, μια σκέψη, μια πρόθεση που θέσαμε, ακόμη και σε υποσυνείδητο επίπεδο. Και η ροή αυτή μπορεί σαφώς να αλλάξει κατεύθυνση αν έχουμε συνείδηση της αρχικής ιδέας που έφερε την κίνηση προς μια συγκεκριμένη καταύθυνση… και όχι προς κάποια άλλη, που ίσως επιθυμούμε ή συνάδει περισσότερο με το ανώτερο καλό μας.

Σταυροδρόμια Επιλογών

Πολύ συχνά βρισκόμαστε σε κάποιο σταυροδρόμι όπου δεν γνωρίζουμε ποιά επιλογή να κάνουμε και πολύ περισσότερο δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε, επειδή δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της μίας ή της άλλης διαδρομής. Ότι επιλέγουμε, κρατάμε ή δίνουμε με τον τρόπο του μας επιστρέφει κάτι. Μας φέρνει κάτι πίσω. Μας προσΦέρει ένα αποτέλεσμα. Και σίγουρα επιθυμούμε το καλύτερο πάντα για εμάς και τη ζωή μας, ακόμη κι αν δεν ξέρουμε ποιό είναι το ανώτερο καλό για εμάς. Όμως πως θα μπορέσουμε να διακρίνουμε ποιό είναι το κατάλληλο μονοπάτι; η κατάλληλη στάση σε κάποια κατάσταση, ή η κατάλληλη επιλογή ανάμεσα σε πολλές;

ΦέρΝε, ΦέρΝε, ΦέρΝε!

Σε τέτεοιες περιπτώσεις η λέξη εντολή είναι το Φέρτε! ή ΦέρΝε! ή Φέρε .. αν επιθυμείς τη μεσολάβηση του ίδιου του αγγελιοφόρου του αρχαίου διαμεσολαβητή μεταξύ θεών και ανθρώπων: του Ερμή, σε μια πιο…προσωποποιημένη μορφή. (Το ζητούμενο πάντα είναι μια εντολή, ένα απαρέμφατο βασικά, ωστόσο η νέα ελληνική έχει “ξεμάθει” τη χρήση αυτού του μέρους του λόγου, οπότε κάνουμε χρήση της πιο κοντινής σε αυτό εντολής προς το Νου.) Με την εντολή αυτή καλείς τα πέπλα του χρόνου να παραμερίσουν και να σου αποκαλύψουν οι ουρανοί το αποτέλεσμα. Να σου φανερωθεί το αποτέλεσμα προς το οποίο κινείσαι, πριν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να μονολογείς “όσα Φέρνει η Ώρα δεν τα φέρΝει ο Χρόνος*”…

Αν για παράδειγμα θέλεις να μάθεις τι θα σου αποΦέρει ένα πρότζεκτ με το οποίο ασχολείσαι ή τι θα επιΦέρει μια κατάσταση σαν αποτέλεσμα, πες “προτζεκτ χ Φέρε!, Φέρε, Φέρε! “, ώστε στην οθόνη του Νού σου να σου αποκαλυφθεί το κέρδος από τη δική σου συμβολή, προσπάθεια ή προσφορά. Ή κατ΄άσταση χ Φέρε! Φέρε!, Φέρε! ” Παράλληλα δίνεις έτσι εντολή στον Εαυτό σου, Ψυχή τε και Σώματι να δράσει.

Έλλην Λόγος

Όπως είδαμε και στο παρελθον, μέσω της αποκωδικοποίησης που μας χάρισε ο Θεολόγος Σημαιοφόρος τα ίδια τα γράμματα μας δίνουν ήδη κάποιες πρώτες βασικές έννοιες για τις ίδιες τις λέξεις και τις εντολές που χρησιμοποιούμε: Φ το Φως… Ε ή έκτασις της ενέργειας, της αρχικής ακτινοβολίας, ιδέας ή πρόθεσης… Ρ η ροή στο χρόνο στην προκειμένη… η Ροή και εξέλιξη της ιδέας. Με το δεύτερο Ε στη λέξη φέρε έχουμε και την έκταση της ροής, το αποτέλεσμα της κάτα κάποιο τρόπο. Στο φέρΤε ωστόσο έχουμε και την στρέωση της αρχικής ιδέας ή προσπάθειας στη γήινη σφαίρα. Δεν έχει μείνει απλή ιδέα ή όνειρο. Έχει κατέλθει στην Terra, τη Γαία. Ενώ στο φέρΝει, έχουμε το Νου και το Νόμο να συμμετέχουν. Εμφανίζεται η Νομοτέλεια την οποία ακολουθεί η ζωή και το σύμπαν.

Η ζωή απλά φέρνει

Η ζωή δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε αρνητικό ή θετικό, καλό ή κακό. Η ζωή απλά φέρνει. Και φέρνει ότι δίνεις ή ότι είσαι πρόθυμος να δώσεις. Ακόμη κι αν εσύ δεν έχεις επίγνωση του τι ακριβώς δίνεις και με ποιό τρόπο συμβάλλεις σε κάποια κατάσταση. Κάθε μία ιδέα ή σκέψη ανοίγει τις πόρτες προς κάθε πιθανή πραγματικότητα και μας φέρνει* το ανάλογο αποτέλεσμα. Με το φέρε ή φέρτε!* γίνεται φανερό τι θα λάβεις. Έτσι είσαι σε θέση να αναπροσαρμόσεις τη στάση σου, ώστε να μη σε βρουν δυσάρεστες εκπλήξεις…

Πάρε λοιπόν μια αναπαυτική στάση. Ανέπνευσε. Χαλάρωσε. Πάρε από τη Φαρέτρα σου το καλύτερο σου βέλος και με πρόθεση τέντωσε το τόξο σου. Άσε το βέλος να φύγει, να συναντήσει το στόχο. Πες εντός σου ΦΕΡΤΕ ΦΕΡΤΕ ΦΕΡΤΕ! και δες νοερά αν με τη στάση σου χτυπάς Διάνα… ή… αν πρέπει να κάνεις διορθώσεις στην πρόθεση και την μορφή προσφοράς σου…

ΠρόσΦερε με Θάρρος!

Οι αρνητικές στάσεις ζωής είναι γνωστό εξάλλου πως φέρνουν πραγματικά πολύ λίγα. Κι αν έχεις κουραστεί από την αναμονή, την παθητική στάση απέναντι στη ζωή ή την πρόσληψη δοκιμασιών και πόνου… Ίσως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσεις με το Φέρε! το θάρρος τόσο για την επιλογή όσο και για τη δράση προς μια επιθυμητή πλέον κατεύθυνση, ώστε η ζωή να επiΦέρει και να αποΦέρει τα επιθυμητά δώρα της. Να προσΦέρεις εσύ τον Εαυτό, την Ψυχή, τον προσανατολισμό και τη Δράση σου, ώστε να έρθει στη σφαίρα της Ζωής σου η ατμόσφαιρα της Χαράς, της ικανοποίησης και της αφθονίας.

Κι αν έχασες κάποτε το στόχο. Αν η ζωή σε έφερε σε αδιέξοδο. Δεν πειράζει. Έμαθες. Υπηρέτησες κάποιο άλλο ιδανικό, ιδέα ή πρόθεση. Τώρα μπορείς να επαναΦέρεις τον Εαυτό σου σε νέο προσανατολισμό. Πάρε ένα νέο βέλος από τη φαρέτρα σου. Αλλά αυτή τη φορά πριν τη βολή στοχάσου. Δές τι θα φέρει…. Κατόπιν κάνε την εισΦορά σου στη ζωή. Ρίξε το νέο Βέλος. ΜετέΦερε τις ικανότητες και τις ενέργειες σου προς την επιθυμητή πορεία, για να καταΦέρεις επιτέλους το ζητούμενο. Μόνον έτσι και ο γύρω κόσμος θα αναγνωρίσει αυτό που εσύ εκΦέρεις, προφέρεις, προσΦέρεις και αποΦέρεις. Μόνον έτσι θα μάθει το περιβάλλον σου να εκτιμά στην πράξη αυτό που εμΦέρεις και γιατί συμΦέρεις. 🙂 —που είναι εντέλει και προς το δικό σου καλό συμΦέρον!

Κι αυτό το συμΦέρον… καλό είναι να αποτελεί φόρο ανεκτίμητης αξίας, αλλά και μια προσΦορά που… ἀνθρώποισι κλέος φέρειν !

Φέρε!, Φέρε!, Φέρε!

Με αγάπη για τους αναγνώστες της MeTerra – Βασιλική

1 σκέψη για το “Όσα Φέρνει ο Χρόνος….”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της φιλικότητας προς τον χρήστη. Συμφωνείτε χρησιμοποιώντας περαιτέρω τον ιστότοπο.

LinkedIn
Share
Follow by Email
RSS